EVE Crucible – Poboljšanja korisničkog sučelja

Poboljšanja korisničkog sučelja koja nas čekaju u novoj ekspanziji se čine vrlo interesantnima. Kada sam vidio popis svega i svačega što će ekspanzija dotaknuti, stvarno sam morao ovo objaviti. 🙂 na vašu sreću

Promjene kojima je kumovao CCP Anthelios

Jedna od stvari što je i mene iritirala je da se drag&drop funkcija nije primjenjivala na mjestima gdje se sve to od nje očekivalo.. Jedno od takvih mjesta je i Market prozor. Sada će biti moguće svaku ikonu koju vidite u tom prozoru odvući u “quickbar” i chat prozor. “Quickbar” unutar market prozora je također doživio promjene, pa će se sada stvari moći grupirati i organizirati.

Prethodni update marketa je donio mogućnost da se cijeli fitting ubaci u quickbar, a sada će biti moguće i cijeli kontejner sa stvarima prebaciti u quickbar sa zadržanom cijelom strukturom.

Osim ovoga CCP Anthelios se dotakao i meta (targets), što je posebno važno za pilote logističkih brodova. Naime, sada je moguće naciljane mete preslagivati na način kako to nama paše. Sve plave kojima dajemo ‘rep’, stavimo na jednu stranu.. crvene stavimo na drugu stranu.

Promjene koje je napravio CCP Space Cadet

Orbit i Keep at Range naredbe se sada pohranjuju posebno za svaki tip broda. Više neće biti potrebno mijenjati npr. orbitu battleshipa na 30km, ako smo je prethodno podesili na 3km jer smo letjeli u interceptoru. Obje vrijednosti će biti pohranjene za i čekati da ponovo sjednemo u dotične brodove kako bi ih se aktiviralo. Keep at Range je prilagođen vrijednostima za Orbitu. Kako točno, još ne znam, ali vidjet ćemo za dan-dva.

Random fokusiranje kamere na neki objekt (ako ste mišem prelazili preko naciljanih meta) u svemiru je izbačen i toga više nema. Po mojem mišljenju, šteta, jer mi se ta opcija sviđala.

Uz pomoć CCP Booster-a, napravljeno je da za brodove sa više cargobay-a (Fuel, Ore, Ship maintenance, Corp hangar..) svi hangari će sada ostati otvoreni (ili zatvoreni) kada dockamo ili undockamo.

Promjene koje je uveo CCP Booster

Uveo je čarobnu tipku kojim se pobere sve iz wrecka 🙂 tako jednostavno, a tako potrebno. Pogotovo kada ste u žaru borbe. I to je to.. nije se baš pretrgnuo od posla.. al’ dobro, valjda je bilo komplicirano. 😉

Promjene za koje je zaslužan CCP Soulblighter

Unrent office je sada moguće napraviti preko corp sučelja sa bilo koje lokacije u svemiru, a ne samo u stanici u kojoj je i rentan.

Pilot u skrivenom (Cloak) brodu više neće moći spriječiti despawn anomalija, dedspace komplexa, inurzija i drugih. Ovime je sprječen način ‘pasivnog’ ratovanja gdje bi se ‘cloaky’ sjeo u profitabilnu anomaliju (ili komplex) i fino sprječavao da se neprijateljska alijanca bogati.

Na mapi solarnih sistema, sada je moguće vidjeti Jump Bridgeve alijance koji su lijepo prikazani za primjer na donjoj slici.

Dodana je funkcionalnost ‘Jump’ naredbi, tako da se ponaša slično ‘Dock’ naredba. Dakle, kada kliknemo na vrata, i stisnemo ‘Jump’ (ova naredba je inače bila zasivljena kada smo bili izvan 2,5km od vrata) brod će se uputiti prema vratima. Ako je brod na warp udaljenosti, krenut će u warp, a kada dođe u blizinu za skok onda će automatski skoknut.

Međutim, dečec nije stao na tome, već je sličnu aktivnost uveo i za naredbe: Scoop to cargobay, Scoop to dronebay, Open cargo, Scoop to maintenance bay. Brod će pokušati doći dovoljno blizu kako bi obavio navedenu akciju. Fenomenalno! (Još bolje slijedi.. čitajte dalje.. )

Popravci u vezi rada s dronovima: Jel vam se desilo koji put da odwarpate a vaši dronići ostanu visjet negdje ‘u svemiru’, napušteni i tužni? Od sada ćete se moći ponovo povezati s njima, ukoliko ste ostali u istom brodu i vratili se na lokaciju gdje ste ih napustili (Naredba ‘Reconnect to lost drones’). Ovo ćete moći napraviti jednom svake minute (da se nebi netko sjetio malko varati i pokušati povezivanje s više od max mogućeg broja dronaca).

Također, ako ste prisiljeni odwarpat, dronci će se pokušati automatski vratiti prije nego odmaglite. (Čudim se zašto ovo nisu prije implementirali, tako dugo vapim za ovime!).

I konačno, jel ste se ikad pitali zašto lanseri raketa (rockets, missiles, torpedos itd.) ne prikazuju udaljenost na taktičkom prikazu? E sada napokon prikazuju kada pređeti mišem preko njih !! HURAAA ! I ne samo to, uz to dobijete i set noževa.. ah joj ne.. ovo je iz neke druge reklame..

Dakle, osim toga, sada bomb launcheri prikazuju na taktičkom prikazu i radijus eksplozije nekih 30km dalje od vašeg broda u smjeru kretanja. Ovo će drastično olakšati ciljanje sa stelth bomberima 🙂 yumiiiiii !!!

CCP Soulbrighter, ti si naše svjetlo i mi ti se klanjamo ! (dobro, ne baš, al stvarno dobar posao si odradio). Također, zahvala i ostaloj gorenavedenoj ekipi na sređivanju tih sitnica koje će stvarno popraviti gameplay.

About zura4eve

Zuraludne, lik iz online igre EVE online. Radim misije, bavim se proizvodnjom i istraživanjem, gubim brodove u PvP-u, rattarim po beltovima, trgujem, prevozim, pa i ponekad rudarim. Nema toga što nisam ili što ne želim probati u EVE. Trenutno sam službeni diplomat za E L I T E Corp i E L I T E Alliance, pa ako ima već formiranih likova/korpova koji nam se žele pridružiti, pošaljite mi EVEmail i dogovoriti ćemo detalje. Također, pridružite nam se na ELITC chat kanalu za druženje, zafrkanciju i ostalo.
This entry was posted in Crucible, EVE Online and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a comment